Resultaten

Resultaten Jaar 1

Projecten Jaar 1

IMG_1047Periode 1

Arduino Kookplaat

Het eerste project van dit jaar met als thema Embedded Systems. Een simpel systeempje gebaseerd op het arduino platform met onder andere een keypad, led-display en shift registers. Hier werden basis vaardigheden zoals circuits, programmeren e.d. behandeld. Ik heb mij vooral bezig gehouden met het programmeren en een klein beetje ontwerpen van de circuits.

Video demonstratie

 


IMG_20140127_131338Periode 2

Het project in de tweede periode had als onderwerp Robotica, de opdracht was een robot te maken die zonder hulp door een (willekeurig) doolhof heen kon rijden met behulp van verschillende sensoren en een slim algoritme. Met een wat ander principe in ons algoritme dan de andere groepjes was onze robot wel een van de beste. In dit project waren de taken in ons groepje verdeeld en heb ik zowel programmeerwerk als het bouwen van de robot meegemaakt.

 


pinPeriode 3 & 4

In de laatste twee periodes is ons een groot project gegeven om aan te werken, een volledig werkende pinautomaat met paslezer, keypad, interface en geld uitgave systeem. Naast die fysieke elementen was ook de backend belangrijk, een Ubuntu server die belangrijke services (database, servlets) draait om gegevens te verwerken en uit te wisselen met de pinautomaat zelf. Naast die twee onderdelen heeft onze groep ook de taak op zich genomen om een centraal systeem / standaard te ontwikkelen voor communicatie en data opslag tussen de banken zodat wij aan het eind van het jaar allemaal bij elkaar kunnen pinnen en het een groot netwerk is geworden.